Ontwerp een compacte daktuin aan de Tabaksvest

Het stadslab2050 traject klimaatrobuuste daken loopt sinds 2018 in Antwerpen.

Samen met dakeigenaars en experten wil het stedelijke toekomstlaboratorium Stadslab2050 vier pilootdaken omvormen tot innoverende, klimaatrobuuste daken met oog voor biodiversiteit.

 

De visiefase is ondertussen achter de rug, de vier dakprojecten weten welke klimaatuitdagingen ze willen aanpakken met hun dakproject.

Nu is het tijd voor de verdiepingsfase: het uitwerken en uittekenen van de nodige technische oplossingen.

 

Daarom zijn we nu op zoek naar ontwerpers, tekenaars, aannemers die voor de pilootprojecten de specifieke details willen uittekenen. Met die plannen en berekeningen kunnen de dakeigenaars dan aan de slag om hun klimaatrobuuste dakplannen concreet te maken.

 

Deze oproep gaat over een VME aan de Tabaksvest. Zij willen hun gemeenschappelijk dak ontwikkelen tot een vlot toegankelijke, compacte, gedeelde daktuin met multifunctionele begroeiing. We verwachten dat voor dit project maatwerk en innovatie een doorslaggevende factor zal zijn.

 

Het is immers een uitdagende opdracht in het stadscentrum waar de puzzel van regenwatermanagement, dakopbouw en vergroening op een kleine oppervlakte in elkaar geschoven moet worden.

Op het einde van uw opdracht moeten de bewoners een duidelijk en gedetailleerd plan hebben waarin de volgende vragen beantwoord worden:

  • Wat is de nodige opbouw voor de verschillende elementen op dit multifunctionele dak?
  • Hoe zit het systeem van waterhuishouding (opvang, buffer, evaporatie, hergebruik) in elkaar?
  • Welke planten komen waar?
  • Wat gaat het kosten en wie kan het allemaal uitvoeren?

 

Bekijk onze offertevraag op deze pagina en dien jouw offerte in tot uiterlijk 28 maart 2019, 11 uur.

Je vindt hier ook de voorwaarden die van toepassing zijn op deze opdracht. Een Engelstalige versie van de offertevraag vind je via deze link.

Stuur je offerte per e-mail naar nora.danko@antwerpen.be.

Abonneer mij: 

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet