Heb jij een slimme oplossing bij een hittegolf?

Hoe kan technologie een rol spelen om tijdens een hittegolf (naast de algemene communicatie vanuit de overheid en zorgverstrekkers) de juiste info bij specifieke doelgroepen te krijgen (ouderen, jonge kinderen en alleenstaanden en intermediairen zoals zorgverstrekkers)?

Hoe deel je de nodige informatie op een begrijpelijke manier? Hoe speel je in op reeds bestaande data (hitte data en zorgnoden) en technologie? Hoe maak je je oplossing tegelijk ook veilig en in lijn met de wetgeving (GDPR) aangezien je toch met de gegevens van individuen aan de slag gaat?

Heb je als Stadslaborant hierover frisse en innovatieve ideeën én de technische skills om het concreet te realiseren? Ben je en bedrijf of een kennisinstelling? Zet je graag mee je schouders onder het smart city verhaal van Antwerpen? Geef stad Antwerpen uiterlijk 31 mei een seintje!

Verloop:

  • Nadat je je als bedrijf of kennisinstelling kandidaat hebt gesteld krijg je een 'offerteformulier' met een meer uitgebreide beschrijving.
  • In juni wordt een pitch van het bedrijf of kennisinstelling verwacht van de oplossing die je in gedachten hebt.
  • Het beste voorstel wordt door een jury geselecteerd en krijgt verder ondersteuning bij het uitwerken van de oplossing en het testen van de oplossing. 

Stad Antwerpen en R&D partner imec zoeken het antwoord op deze vraag in een proefproject in de wijk Sint-Andries. De buurt wordt een ‘Smart Zone’ en fungeert als technologielab, als (internationaal) uitstalraam en als hulpmiddel om van de Antwerpenaars (nog meer) ‘smart people’ te maken. 

Abonneer mij: 

Abonneer je op onze nieuwsbrief en volg Stadslab2050 op de voet